Valparna 2 dygn

Nu är Saga piggare, men lämnar bara valplådan när hon ska äta eller måste uträtta sina behov. Vi låter Saga och valparna vara ifred, tittar bara till dom emellanåt och ser att allt är bra. Jag smög in och tog några bilder idag.
 

Weather kullen föds!

På morgonen fredagen den 26/4 hade Sagas temperatur sjunkit och därmed hade värkarna startat och hon var i öppninsstadiet.
Vid kl 12:30 började hon att flåsa och bädda, hon kämpade på hela dagen. På kvällen bäddade jag ner mig på en madrass på golvet bredvid Saga, och väntade på att utdrivningskedet skulle starta, att hon skulle börja krysta. Vid 02.20 började hon äntligen att krysta och kl 03.28 föddes en stor svart hane på 543g Saga var så duktig!
Sedan kom dom följande:
Kl 03:43 svart hane
kl 03:59 svart tik
kl 04:22 svart tik
kl 05:07 svart tik
kl 05:46 gul hane
kl 08.15 gul tik
kl 11.00 gul hane
Alla valparna mycket välmående och starka, de väger mellan 425g-543g. Saga är en underbar mamma, hon sköter om de små så fint och man hör inget från valplådan, valparna är så nöjda och belåtna för att deras mamma tar hand om de så bra. Allt är så lugnt och harmoniskt. Man riktigt smälter i hjärtat när man kikar in i valprummet.
 
 

Valpar

Nu är valparna födda. Alla mår bra. Det har varit ett långt dygn. Nu ska vi alla vila. Återkommer med mer bilder och detaljer i morgon.


Saga dräktig dag 62, morgonpromenad


Bildbomb!

Nu är det bara 5 dagar kvar till beräknad nedkomst!
 

Valpbädd

Nu är valpbädden intagen och bäddad.
 

Dexter

Vi fick besök av Dexter, från Sons of Anarchy kullen, och hans familj.
Det var mycket trevligt besök, så roligt att se vilken fin hund han har utvecklats till!
 

RSS 2.0